Ursprung, Design & Hantverk

Ursprung

Ocean Explorer grundades i Jakobstad-Pietarsaari-regionen, i Finland och kommer från en lång historia av lyxiga internationella båtbyggare som samlats för att bilda OQS Ocean Quality Systems. Samma hantverkare som byggde lyxbåtarna med hög prestanda i samma region, använder sin kunskap och noggrannhet för detaljer för att skapa Ocean Explorer-katamaran.
All personal har arbetat nära med de andra två stora båttillverkarna i området, Baltic Yachts Finland och Nautors Swan. Detta område i Finland är känt för att producera de bästa lyxbåtarna i världen.

Den internationellt hyllade marinarkitekten, German Frers, känd för sina vackra och effektiva design, tillsammans med det kunniga Ocean Explorer-teamet designar och bygger de varje katamaran tillsammans med dig, där varje detalj finns i åtanke. Tillsammans bygger vi din drömbåt som tar dig ut på ditt nästa äventyr. Vi tänker på allt från komforten och säkerheten i din specialutformade katamaran, så att du kan segla runt världen utan kompromisser.

Ocean Explorer är din lyxiga katamaran med hög prestanda och specialdesignad för rent seglingsnöje, byggd för att navigera och utforska haven.

Design

German Frers ligger bakom designen på alla tre modellerna som erbjuds OE 60, 72 och 78. Han är känd för att utforma några av de vackraste båtarna som någonsin har byggts. Frers är också känd för att skapa båtar med otrolig prestanda, vilket visas med de vackra formerna och linjerna.

Vår interna marinarkitekt arbetar nära med kunder för att hitta de bästa lösningarna för varje ägare och ändamål, därför är ingen katamaran lik en annan, även om vissa beprövade koncept används igen. Designteamet är här för att förverkliga dina idéer och drömmar.

Hantverk

Teamet bakom OQS består av fyra grundare, alla med omfattande kunskap inom sitt eget område. Vilket inkluderar specialister inom båtsnickeri och inredning, sjöfartstekniska lösningar för båtar av denna storlek, specialister på marin elektronik samt etablerade leverantörer av metallkomponenter som både är handgjorda och laserskurna.

Detta team presterar extremt bra tillsammans för att hitta lösningar för dig som ägare när du bygger din drömbåt. Mentaliteten där ett nej inte existerar uppfylls verkligen här på grund av den omfattande kompetens som dessa partners tillsammans besitter.