Båtförmedling

Nordic Boathouse är skandinaviska agenturen för Grabau International. Med kontor i Sverige och Finland, tillsammans med Grabau International, erbjuder vi ett stort utbud av segelbåtar och motorbåtar av hög kvalitet över hela världen, vilket skapar möjligheter att hitta din drömbåt samt breddar marknaden när du väljer att sälja din båt.

Grabau International

Grabau International är ett båtförmedlingsföretag som är specialiserad på segel- och motorbåtar av hög kvalitet och prestanda, med huvudkontor i Lymington, Storbritannien. Företaget har representation runt om i Europa med kontor i Palma de Mallorca, Italien, Kanarieöarna, Finland, Sverige , Skottland och London vidare även i Nya Zeeland, Australien och resten av världen.

Våra professionella mäklartjänster för båtförsäljning erbjuds över hela världen. Vi är också agenter för Ocean Quality Systems line, Ocean Explorer Catamarans

Båtar vi säljer

Grabau International erbjuder över 20 års kontinuerlig erfarenhet av internationell båtförmedling. Företaget är specialiserad inom segel- och motorbåtar av högkvalitet och prestanda i Europa och resten av världen.

Som ett resultat av vår omfattande erfarenhet i branschen har vi byggt upp starka arbetsrelationer med flera väletablerade företag, inklusive Baltic Yachts, Vismara Marine och Rizzardi Yachts.

Vi har ett starkt fokus på segelbåtar som Nautors Swans, Hallberg-Rassys och X-Yachts. Vi har även några av de bästa motorbåtar som finns på marknaden inklusive San Lorenzo, Rizzardi, Bertram och Pershing bland andra.

Segel- & motorbåtar till salu

Marlow 57E Explorer
£ 695000 tax paid
2006

Detaljer

Warwick 95 Sloop
€ 3450000 tax not paid
2012

Detaljer

Sanlorenzo 72
€ 1495000 tax paid
2003

Detaljer

Wauquiez Pilot Saloon 48
£ 395000 tax paid
2016

Detaljer

Övrig information

Att köpa båt är ett betydande ekonomiskt åtagande och är inte något att ta lätt på. Bortsett från de uppenbara punkterna – såsom lämplighet för ändamål, pris, skick och båtens prestation – måste extra försiktighet vidtas för att se till att båten säljs bekymmersfritt utan onödiga och dolda överraskningar när det gäller laglig titel, registrering, moms eller CE-överensstämmelse. Dessa komplicerade rutiner innebär ofta att många båtar som säljs privat byter ägare oskyldigt med fel titel eller tveksam moms. Jobbet för en professionell båtmäklare är inte bara att matcha köpare med rätt båt, utan att se till att köparen är helt medveten om vad de köper samt vad allt pappersarbete faktiskt betyder och att processen går rätt till.

En professionell båtmäklare utför alla moment av köpprocessen för både köpare och säljare, från början till genomfört köp. För att göra en jämförelse med fastighetsförsäljning så uppfyller den professionella båtmäklaren uppdraget som försäljningsagent åt båda parter samtidigt. Den viktigaste fördelen för säljaren och köparen är att med bara en part som kontrollerar köpet förlorar man inte tid på grund av utdragen kommunikationen mellan flera parter under processen samt att samma information ges till båda parter och kommunikationsnivån förbättras avsevärt.

Grabau International är ett ABYA-registrerad professionell båtförmedlingsföretag som arbetar enligt ABYA: s uppförandekod. Denna förordning kräver att en mäklare är professionellt kvalificerad, har professionella skadeförsäkringar och innehar alla kundpengar i dedikerade kundkonton skrivna i förtroende hos sin bank.

Senaste nytt

Kundupplevelser

Smooth and hassle-free

I sold my Nimbus 350/motorboat through Nordic Boathouse and I was truly satisfied. From marketing the boat, handling all the documents, selling it, and delivering it to the new owner it was smooth and totally hassle-free. I can truly recommend them and I wouldn’t doubt a second, to use them again in the future.

Tom Jungell
Nimbus 350 Coupe

Qvarken Boat Charter

Vi från Qvarken Boat Charter så är mycket nöjda med hur försäljningen av vår Beanetau 49 fly gick till. Väl skött från början till slut.

Stig- Erik Herrgård
Beneteau 49 GT FLY

Vi kan med glädje rekommendera

Mitt under Covid-pandemin hittade vi den båt vi letat efter, en Catana-65 från 2011 som låg i Florida.

I normala fall hade vi gjort flera besök men nu fick vi falla tillbaka på mäklare och videobesök – något som blev en utmaning. Grabau gjorde vad som var nödvändigt och framför allt var det mäklaren Matias som ansträngde sig till det yttersta för att hjälpa oss och kontrollera att allt blev så rätt som möjligt.

Matias hanterade alla sortens frågor från försäkringar och inhyrd besättning till certifikat och tekniska detaljer. Vi kan med glädje rekommendera Grabau och Matias som mäklare vid köp av en större Yacht.

Dag Sundman
Catana 65